diumenge, 9 de gener del 2011

TOCA PARLAR DE… FESTES MAJORS

Qui no ha anat mai ha una festa major? Qui no n’ha viscut una des de la seva pròpia pell?

Les festes majors són el símbol més clar de que ha arribat l’estiu, l’ apreciat i valuós estiu... Gairebé tots, per no dir tothom, algun cop a la seva vida ha anat a una Festa Major, en tots els pobles és fan siguin, grans, petits o gairebé innexistents, poca o molta festa, però sempre hi és. Deixant de banda totes les activitats que es poden fer durant aquests dies, i tot el retrobament familiar que aquestes poden suposar, ens centrarem en les nits d’una Festa Major.
Antigament, i no fa tants anys, les Festes Majors tenien un motiu religiós per a celebrar-se, commemorar el patró patrona de la vila!
A les nits el que és solia fer era un ball, que durava fins passada mitjanit, on els nois del poble treien a ballar a les noies, el més famós i conegut, el ball del fanalet... un ball on els nois es podien agafar bé a les noies, i on elles es deixaven fer...
Actualment però tot això a canviat, aquests balls dels que parlàvem abans, els han deixat per als més grans, i el jovent s’ho passa bé d’una altra forma. Han deixat de banda la típica orquestra de Festes Majors ( on hi havia el cantant, dos ballarines amb uns vestits ben arrapats, i unes llumetes de colors) per portar a grups d’actualitat i que al jovent els i agradi, per així poder fer una bona caixa. Clar que no en tots els llocs es poden permetre aquests grups, per exemple, Lleida és una bona portadora de grups de moda per al jovent durant la Festa Major, tot i que alguns dels concerts els fan pagar... Llavors on queda el sentit d’aquesta festa?
Però tal i com s’ha dit abans, no tots els llocs es poden permetre portar aquests grups, de forma gratuïta, i per no haver de fer pagar a la gent, en porten uns altres, que et recorden més amb aquelles orquestres de les que abans em parlat... Normalment són aquells pobles on no hi habita gaire gent, i que per tan no hi ha diners.
El que més sorprèn de les Festes Majors, és els tipus de gent que t’hi pots trobar, varietat per a tots els gustos, en aquestes no són com les discoteques, aquí i es benvingut tothom, portis la roba que portis siguis de la raça que siguis, i pensis amb la ideologia que pensis, tots són benvinguts en aquesta festa. En molts casos les persones que hi assisteixen, solen ser les del mateix poble i les dels pobles veïns, formant així un cercle, en el qual no s’acaba fins la darrera festa, i es que hi ha molta gent a la qual li agrada aquest tipus de festes, festes que vulguem o no tenen un caire tradicional, i és que qui no ha dit algun cop que és el plat de cada estiu? Que sempre és el mateix? Però que sempre hi acabem tornant, per què al cap i a la fi, on s’estarà millor que amb els amics i coneguts?

Les preguntes que us plantegem aquest cop són:
- Creieu que s’han perdut les Festes Majors d’abans? Ho trobeu bo o dolent?
- Creieu que fa falta haver de portar un grup molt bo, per a que així el poble pugui fer més diners, i perdre per tan el sentit que té una Festa Major? Pel fet de que hi acudeixi gent de tots costats, sense cap més motiu que veure aquell grup gratuïtament.
- Us agraden les festes majors? O us estimeu més un altre tipus de llocs? Quins?
- Trobeu necessari el fet d’haver de pagar, per poder disfrutar d’una Festa Major?

Comenteu força i recordeu sempre...

¿Quién no ha ido nunca hay una fiesta mayor? Quien no ha vivido una desde su propia piel? Las fiestas mayores son el símbolo más claro de que ha llegado el verano, el apreciado y valioso verano ... Casi todos, por no decir todos, alguna vez en su vida ha ido a una Fiesta Mayor, en todos los pueblos se hacen sean, grandes, pequeños o casi innexistents, poca o mucha fiesta, pero siempre está. Dejando de lado todas las actividades que se pueden hacer durante estos días, y todo el reencuentro familiar que éstas pueden suponer, nos centraremos en las noches de una Fiesta Mayor. Antiguamente, y no hace tantos años, las Fiestas Mayores tenían un motivo religioso para celebrarse, conmemorar el patrón patrona de la villa! Por las noches lo que es solía hacer era un baile, que duraba hasta pasada medianoche, donde los chicos del pueblo sacaban a bailar a las chicas, el más famoso y conocido, el baile del farolillo ... un baile donde los chicos se podían coger bien a las chicas, y donde ellas se dejaban hacer ...
Actualmente todo esto a cambiado, estos bailes de los que hablábamos antes, los han dejado para los mayores, y la juventud se lo pasa bien de otra forma. Han dejado de lado la típica orquesta de Fiestas Mayores (donde estaba el cantante, dos bailarinas con unos vestidos bien agarrados, y unas lucecitas de colores) para llevar a grupos de actualidad y que a la juventud los y guste, para así poder hacer una buena caja. Claro que no en todos los lugares se pueden permitir estos grupos, por ejemplo, Lleida es una buena portadora de grupos de moda para la juventud durante la Fiesta Mayor, aunque algunos de los conciertos los hacen pagar ... Entonces donde queda el sentido de esta fiesta? Pero tal y como se ha dicho antes, no todos los sitios se pueden permitir llevar estos grupos, de forma gratuita, y para no tener que hacer pagar a la gente, lo llevan otros, que te recuerdan más con aquellas orquestas de las que antes hemos hablado ... Normalmente son aquellos pueblos donde no habita mucha gente, y que por tanto no hay dinero.
Lo que más sorprende de las Fiestas Mayores, es el tipo de gente que te puedes encontrar, variedad para todos los gustos, en estas no son como las discotecas, aquí y es bienvenido todo el mundo, lleves la ropa que lleves seas de la raza que seas, y pienses con la ideología que pienses, todos son bienvenidos en esta fiesta. En muchos casos las personas que asisten, suelen ser las del mismo pueblo y las de los pueblos vecinos, formando así un círculo, en el que no se acaba hasta la última fiesta, y es que hay mucha gente a la que le gusta este tipo de fiestas, fiestas que queramos o no tienen un carácter tradicional, y es que quien no ha dicho alguna vez que es el plato de cada verano? Que siempre es el mismo? Pero que siempre acabamos volviendo, por qué al fin y al cabo, donde permanecerá mejor que con los amigos y conocidos? Las preguntas que os planteamos esta vez son: - ¿Creéis que se han perdido las Fiestas Mayores de antes? Lo encuentra bueno o malo? - ¿Creéis que hace falta tener que llevar un grupo muy bueno, para que así el pueblo pueda hacer más dinero, y perder por tanto el sentido que tiene una Fiesta Mayor? Por el hecho de que acuda gente de todos lados, sin más motivo que ver aquel grupo gratuitamente.
¿Os gustan las fiestas mayores? O preferís otro tipo de lugares? ¿Qué? - Encuentra necesario el hecho de tener que pagar, para poder disfrutar de una Fiesta Mayor? Comente fuerza y recordad siempre...


SALUT I FESTA!

21 comentaris:

  1. Enorabona per el Blog!!! Doncs aixó de les festes majors, si que es veritat que es van perdent, pero a la vegada van evolucionan i es van modernitzan. Per exemple, jo soc de Mataró, continuem celebran els balls de requisits, o la trobada de totes les senyores de la "ciutat" enomenades Juliana o Semproniana, pero si que es veritat que des de fa poc temps es celebran altres petites festes durant aquests dies, pero es per la gràcia que donar de allargar el màxim possible les festes. El meu pare es que haurien de ser el màxim possible de gratuites, pero si que es que estem en temps de crisis i alguna cosa o altre s'ha de pagar per poc que siguir, per poder mantenirla cada any i durant Molts Anys! Visca les Festes Majors i FORÇA SANTES!!!

    ResponElimina
  2. Bé, contestarem totes les preguntes.
    Les Festes Majors igual que moltes d'altres tradicions, i igual que tot el que ens envolta, han anat evolucionant al ritme que ha evolucionat la societat, per tant ni bo ni dolent, sinó, com toca.
    Està clar que els pobles no disposen d'un gran capital (la gran majoria) i si volen portar un grup de ressò per fer conèixer el poble, hauran de cobrar entrada. Però alhora penso que si un poble pot portar un grup, prou bo, encara que no sigui reconegut perquè hi hagi festa, també està molt i molt bé.
    Sens dubte, m'encanten les Festes Majors, tant per la part cultural que aporten com per l'ambient que creen. Són un gran motiu per passar-ho bé, i gaudir de les nits d'estiu, i d'algunes d'hivern.

    Respecte l'escrit, perfecte, us felicito!

    ResponElimina
  3. - Creieu que s’han perdut les Festes Majors d’abans? Ho trobeu bo o dolent?
    Si, no es pot comparar les festes que es feien avans amb les festes majors d'ara, s'ha de dir que no s'ha perdut tant, ja que els joves d'avui en dia assistim a totes les festes majors que podem, però també s'ha de dir que discoteques com Waikiki per exemple, fan que la gent hi faltin mes a les Festes Majors.
    - Creieu que fa falta haver de portar un grup molt bo, per a que així el poble pugui fer més diners, i perdre per tan el sentit que té una Festa Major? Pel fet de que hi acudeixi gent de tots costats, sense cap més motiu que veure aquell grup gratuïtament.
    Des del meu punt de vista, una festa major, no es classifica millor o pitjor pel grup que va, perque en el fons, quan la gent s'ho passa millor es quan fiquen ''pachanguero''.
    - Us agraden les festes majors? O us estimeu més un altre tipus de llocs? Quins?
    Les Festes Majors
    - Trobeu necessari el fet d’haver de pagar, per poder disfrutar d’una Festa Major?
    Jo personalment crec que no, un ball de festa major normalment es gratuït, pero la gent no deixa d'anar perque s'hagui de pagar o no. També dir que si el poble té falta de capital, es pot entendre.

    ResponElimina
  4. El sentit amb qué es feien ha canviat però ho ha fet d'una manera coherent, és a dir, sabent-se adaptar a les demandes de la societat.

    Els diners són un factor important, però s'ha d'entendre que les Festes Majors no estan fetes únicament pel jovent, hi ha més franges d'edat que també importen en un poble. I els diners s'han de repartir més equitativament o menys entre tota la població. De tal manera que importa moltíssim el grup que hi va, però crec que ens importa més l'estil de música que toquen que el grup en sí. Per això si es gratis millor, però igualment quan toca pagar paguem si el grup ens interessa.

    Per acabar falta dir que les festes majors són les millors festes de l'estiu.
    apa agur!

    ResponElimina
  5. Les festes majors per a mi, són les millors festes que hi han. No passes calor, no t'estan empunyant els del costat, pots parlar sense haver de cridar, a partir d'ara seran les uniques festes que s'hi podrà fumar,etc. I a més a més d'això la gent s'hi anima amb qualsevol canço, ens està bé una cançó dels anys 70 0 80 o també de l'actualitat, ens agrada que facin versions. Podria arribara dir que m'ho he passat millor a les festes majors de poble amb l'orquestra i els cantants que no algunes de gran ciutat.
    La gent com he dit abans s'anima de seguida són nits per fer amics, riure, ballar en definitiva gaudir de les festes majors.

    ResponElimina
  6. Responent a les teves preguntes:
    1. Si, i tant, s'han perdut completament... Jo no recordo aquestes festes de les que parla l'article però si que puc dir que la Festa Major de la meva ciutat (Tarragona) ja no és com la recordo de quan era petita o si més no, les formes de viure-ho de la gent. Recordo que sempre anava a veure el seguici i altres actes que es realitzaven durant el dia i a la vegada anava a concerts a la nit. Actualment, hi ha molta gent de pròpia ciutat que no sap ni que s'hi fa una anada a ofici el dia mateix que ens saltem classe. També trobo a faltar parlar-li a algú de la ciutat sobre El Retaule de Santa Tecla i que no em miri malament.

    Com tot, té coses bones i coses dolentes. Bones: són més conegudes i si recapten més diners. Dolentes: la gent coneix només els concerts nocturns i perdem així l'origen de la festa.

    2. No, no crec que grups "molt bons" sigui sinònim d'èxit. Particularment opino que prefereixo que portin més grups, grups locals i per descobrir per exemple, que no només un dia de concert.

    3. Si, m'agraden i molt. Sobretot els actes que es realitzen de dia on puc veure el seguici o correfocs, les tradicions que es repeteixen any rere any...

    4. En alguns casos ho trobo necessari. En els casos en els qual l'organització de festes troba adequat portar un grup musical força conegut però amb un preu excesiu. En aquests casos crec que la gent que vulgui anar pagui. Evidentment, hi ha altres casos en els quals no és lògic fer pagar entrada, un cas seria en els concerts que intenten promocionar grups emergents o locals.

    ResponElimina
  7. Responent a la primera pregunta, és la societat qui tria el què s'ha de fer en una Festa Major. Actualment se segueixen fent moltes activitats antigues, tot i que considero que és bo que canviïn ja que les Festes Majors s'han d'adaptar al que vol la societat d'avui en dia.

    A la segona... Això del grup bo és molt particular, perquè va molt a gustos de les persones. Portar grup coneguts per fer més diners? És absurd parlar d'això, ja que amb una Festa Major normalment no s'hi guanyen diners sinó que se'n "perden", encara que considero que no se'n perden perquè és un cop a l'any que TOTHOM surt al carrer a gaudir de la festa, i en molts casos moltes persones van tan begudes que la música és lo de menys...

    A la tercera... No hi ha dubte que les Festes Majors, són úniques i inigualables.

    I quarta... És indignant que s'hagi de pagar per poder gaudir en una Festa Major. De moment no m'hi he trobat en cap ocasió d'haver de pagar per accedir a participar en alguna activitat relacionada amb la Festa Major, però si fos així, m'hi negaria!

    Està molt bé el blog, intentaré passar-m'hi sovint i dir-vos el meu parer!

    ResponElimina
  8. Creieu que s’han perdut les Festes Majors d’abans? Ho trobeu bo o dolent?

    Si i no, a alguns pobles si trobo que s'hauria de fer tallers, jocs infatils i tradicionals i tambe per a tots els altres publics com per exemples partits de solters i casats .... I trobo be que les festes vaigin cavian amb els temps pero no tot cap a moders sino que abarqui tots els publics.

    - Creieu que fa falta haver de portar un grup molt bo, per a que així el poble pugui fer més diners, i perdre per tan el sentit que té una Festa Major? Pel fet de que hi acudeixi gent de tots costats, sense cap més motiu que veure aquell grup gratuïtament.

    No jo soc un adicte a la festa i se diferencia una discoteca de una festa major son 2 abients mol diferents, i crec que amb un grup de rock/pop normal com s'ha fet sempre ja esta be podria di buhos, pegatina, ... i despres cap al tard despres d'aquest grup una mica de dj per al jovent on tampoc cal que sigui molt bo, contal abarco les noves tendencies per al jovent, house,techno,regeetton i dance, ja n'hi ha mes que sufient.

    - Us agraden les festes majors? O us estimeu més un altre tipus de llocs? Quins?

    Jo com ja he dit soc un adiccte a la festa, i durant l'estiu no mu penso dues vegades en tria si waikiki o FM, trio la fESTA MAJOR ja que trobo que es el tipic del estiu i es mes bonic que quedarte tancat en un local am el bon tems que fa i es mes facil conversa am la gent i al hivern prefereixo BIG BEN, i dicoteques.

    - Trobeu necessari el fet d’haver de pagar, per poder disfrutar d’una Festa Major?

    No rotundament no, crec que una festa major es una festa en que no s'hauria de pagar per entra ni per anar als tipics concerts de nit. Sino que aurie de ser com s'ha fet sempre, a paga la beguda al bar i les atraccions i res mes.

    ResponElimina
  9. Bueno, tal com has demanat pos et comentare sempre que puga; tal com has dit les Festes Majors s'han anat perdent, ara les de Lleida, bàsicament són pagant i tal com va passar al Maig amb La Pegatina, pos va ser un frau pk nomes van poder tocar poca estona, les millors festes majors són les del poble, k són les típiques, si que poden portar algun grup famosillo per poder fer caixa, pero tal com fan alguns pobles la idea es portar grups k no son famosos i aixi tenen la seva oportunitat...i la gent s'hu pot passar molt bee


    Recomano la FESTA MAJOR D'ÀGER...es a L'Àgost aixi k ja sabeu tots cap allà

    ResponElimina
  10. - Perdre les festes tal com es coneixien abans crec que està bé. Ja que la visió del jovent ha canviat i actualment els balls amb la típica orquestra en general crec que no agradaren. No es bo ni dolent, el dolent seria que les festes majors es perdessin al complet, però si van evolussionant no està malament.

    - Als pobles petits crec que es indiferent el grup que es porti, ja que la gent i va per la gent. Per retrobar-se amb els coneguts. Tot i que si a més a més hi ha un bon grup encara millor. Però no cal fer gastos excessius ja que sovint la gent valora més el caliu de les festes que no pas si i va un grup molt bo.

    -Personalment només vaig a poques festes majors perquè la gràcia d'aquestes es més el retrobar-te amb la gent que no pas la música. Per tant, no trobo interessant anar a festes majors de pobles a qui no conec ningú. Però si en un poble porten un grup molt bo llavors si que hi aniré igualment, ja que en aquest cas i vaig per disfrutar la música (i no tant la gent). M'agrada més una festa major que altres llocs perquè tal com heu dit t'hi pots trobar tot tipus de gent vestida diferent i de totes les edats. A més són a l'aire lliure, i es d'agrair.

    -Crec que per una festa major no s'ha de pagar, ja que es una festa popular. Per tant, si interessa portar un grup bo que fassin un concert a banda i que sigui de pago, però una festa major mai.

    ResponElimina
  11. Be ja que aquí som uns frikis realment de les Festes Majors anem a comentar.
    Haviam crec que ja es bo que canviï una mica el rol típic de FM, ja que així està obert a un ventall de públic més ampli.
    En relació a el tema de música, jo parlo des de l'experiència de la FM del meu poble, que és petit i amb pocs recursos economics, i la festa es quasi totalment autogestionada pels veins, i x tant no permet portar mega-grups, pero arriba per el tipikillo duo o algun DJ o els joves mateixos fiquem la musica, i aixo no vol dir que vingui menys gent i tal.
    I bé evidentment les FM m'encanten, ho prefereixo molt abans que una discoteca i tal, es a dir et trobes a tothom tot i que no aneu pels mateixos ambients, hi ha bon rotllo, coneixes a gent i pots establir conversa sns problema etc.
    I fen referencia a lo de pagar, no s'hauria de fer pagar res, i si es fa pagar que sigui una cosa simbolica, pero soc partidari de fer que la festa sigui oci i no un negoci.

    Ja per acabar...Salut i molta festa!
    PD: Veniu per Barraques REUS al Juny que es Sant Pere i es algo molt sublim i brutal. Aquet any promet bastant!

    ResponElimina
  12. - Creieu que s’han perdut les Festes Majors d’abans? Ho trobeu bo o dolent?
    En veritat, les FESTES MAJORS s'han perdut. Últimament sembla ser que la festa major és una festa en la qual només hi pugui anar el jovent. És aquest jovent el que s'està privant de la pròpia festa, és a dir, el ball de parella, els jocs com l'escombra, els balls de saló... Això és la tradició.
    - Creieu que fa falta haver de portar un grup molt bo, per a que així el poble pugui fer més diners, i perdre per tan el sentit que té una Festa Major? Pel fet de que hi acudeixi gent de tots costats, sense cap més motiu que veure aquell grup gratuïtament.
    El que fa falta de veritat és bona música. normalment, els grups bons no solen fer bona música per l'ocasió, la festa major és una tradició de cada poble, i em sap greu dir-ho, però un grup del poble seria capaç de fer 3 vegades a festa que farà un grup molt car...
    - Us agraden les festes majors? O us estimeu més un altre tipus de llocs? Quins?
    Les Festes majors són impressionants. No hi ha paraules. Una festa major és com la festa personificada. Tothom s'ha de sentir bé en aquestes festes, ja que la vida té prous problemes per posar-nos-en més al cap durant les festes... És un temps, com diu la trinca, d'alegria, de cadascú.
    - Trobeu necessari el fet d’haver de pagar, per poder disfrutar d’una Festa Major?
    Simplement, si t'agrada una festa major pel motiu que sigui, tant se te'n fa si s'ha de pagar o no. Si de veritat t'agrada, pagaràs el que faci falta, que això si, no ha de ser molt, que el planeta va un poco mal...

    ResponElimina
  13. penso que no cal portar un grup molt famos per a que sigui bona la festa, està clar que si porten un grup que t'agrade, disfrutaràs més el concert, però al cap i a la fi, la festa major, és festa, i cadascú la viu a la seva manera.
    crec que l'importan és la gent amb la que hi vas!
    no hi ha res com una festa major!

    ResponElimina
  14. Festa, festa i festa!! A les festes majors és l'unic que s'hi troba a part de diversió, molta musica és coneixer a gent nova i retrobar-te a aquella gent que nomès veus quan vas de festa!!! Alli on hi ha millo festa són les festes majors, sobretot les d'estiu, a l'aire lliure és una manera de fer turisme pels pobles! Visca les festes dels pobles! Els dies 22 i 23 de gener es la festa maijor de Maials, no i falteu :)

    ResponElimina
  15. Ai, que serien els estius sense festes majors!Cada cap de setmana 2 o 3 pobles diferents on anar i als quals no tornes fins l'any següent i que molts no coneixies anteriorment.
    És igual quina música t'agrada o quin sigui el teu estil perquè saps que t'ho acabaràs passant molt bé. Acabes coneixent a tothom i us aneu trobant dia rere dia.
    A l'estiu està prohibit trepitjar les discoteques si d'altra banda hi ha una festa major, la qual és gratuita i hi ha més festa!
    L'hivern a la seva vora s'afronta amb tristesa per l'escassetat de concerts, però en quant saps que n'hi ha alguna, hi vas corrents.
    Amb ganes de que torni l'estiu ja per començar la ruta de les festes majors! :)

    ResponElimina
  16. Jo crec que en part si s'està perdent l'epírit de la Festa Major de tota la vida en molts aspectes.
    En lo cas del meu poble, per una banda trobo que s'estan separan massa,sobretot en la festa nocturna,els actes de joves dels actes per a gent de més edat. En d'altres moments tens fins a 3 actes simultanis,fet que produeix que estigui la gent molt dispersa i no hi hagi ambient en cap d'ells i d'altres dies no tens on anar xq n fan re.
    En definitiva trobo que està bé modernitzar les festes majors xq els temps canvien i la gent tb. xò en les festes populars intentar innovar massa tampoc és bo xq al cap i a la fi,són festes populars. Si saps que a la gent 1 cosa li agrada no intentis canviar-la,canvia les que ja no funciones i realment han quedat desfassades.En tot això vull dir que s'ha de tobar 1 equilibri per no perdre aquesta màgia que comentaven les autores del blog, tant característica d'una festa major, la unió de la gent, tingui la edat que tingui,sigui de la rassa que sigui i amb la ideologia que tingui.

    ResponElimina
  17. Holaa! :)

    Bé jo sóc d'un petit poble de Lleida i he de dir q en el cas del meu poble no s'ha perdut del tot les Festes Majors, ja que continuem anant als balls de les orquestres, però s'ha de dir que quan aquets finalitza anem a acabar la festa a les "penyes"; i també s'han afegit els dies per al jovent, on fem una mena de concerts amb grups que agraden als joves. Crec que continuar amb aquesta manera de fer les festes és bona perquè ens agrada tant als joves com als més grans.

    No penso que es necessiti un grup bo per a que el poble tingui més diners, si que de vegades com més bo és el grup o orquestra més gent bé, peró la vertadera finalitat de les festes Majors es passar-s'ho bé sense importar-nos per a rés els diners.

    Es possible que m'agradin més les festes majors que les discoteques, per exemple. Crec que en una discoteca no et trobaras a tanta gent coneguda i tant diferent en idiologies com en una Festa Major on res d'aixo importa.

    Bé, en el cas del meu poble quan ens toqe al jovent monta el concerts doncs si que veig necessari de pagar per a poder portar grups, però no s'ha de fer pagar per la gent que bé de fora a les Festes Majors, ja que si les altres persones no vinguessin, les festes ja no serien el mateix!!!

    En conclusió crec q les Festes Majors agraden a tothom i es una bona manera de passar les nits d'estiu.

    Espero haver-vos servit d'ajuda, i fins una altra ;)

    ResponElimina
  18. la nit és festa major, jo porto la festa major al cor, sóc la nit, sóc la festa, sóc la festa major ...la festa major som tots els que la volem i estimem ...visca la festa major !!!

    ResponElimina
  19. la festa major, fa la festa grossa.
    A mi m'encanten les festes majors d'estiu de poble en poble. Crec que els grups que actuen si importen, pero sempre que passis la festa acompanyada amb els teus amics i amigues es importantissim!
    Visca les festeeeeeeeeees majors!:)

    ResponElimina
  20. - Creieu que s’han perdut les Festes Majors d’abans? Ho trobeu bo o dolent?
    Jo crec que per a cada grup d'edat, una Festa Major representa una cosa diferent. Per als avis i àvies representa agafar un palco del poliesportiu per un preu inraonable per anar al ball, vestir-se de millor manera possible, fixar-se amb l'altra gent i de tant en tant fer un ball mentre es comenta la jugada amb els amics o companys de palco (ja que, amb aquests preus tant inraonables, a vegades s'han de compartir, com la vivenda).
    Per als pares representa alguna activitat que pugui represnetar atractiva i, també, generalment, ball.
    Per al jovent, al qual m'incloc, una festa major representa dormir de dia i sortir de nit, representa ingerir grans quantitats d'alcohol i ballar i fer el ruc tota la nit, com si no tingués fi!
    - Creieu que fa falta haver de portar un grup molt bo, per a que així el poble pugui fer més diners, i perdre per tan el sentit que té una Festa Major? Pel fet de que hi acudeixi gent de tots costats, sense cap més motiu que veure aquell grup gratuïtament.
    Jo crec que és indiferent el grup que es porti. Evidentment, tampoc cal dur lo pitjor de lo pitjor, però amb un grup o dos simples, però que durin tota la nit ja n'hi ha prou. Ara bé, la gratuïtat és important, i és millor grups "mediocres" i que durin tota la nit si és gratuït que al contrari.
    - Us agraden les festes majors? O us estimeu més un altre tipus de llocs? Quins?
    Les festes majors són el meu hàbitat natural a l'estiu. I si existíssin a l'hivern, també ho serien.
    - Trobeu necessari el fet d’haver de pagar, per poder disfrutar d’una Festa Major?
    Com he dit anteriorment, la gratuïtat és lo primordial. Que les festes als pobles amb menys recursos econòmics no depenen del grup que vingui, sinó de l'empenta amb que ho faci el poble.

    PD: Bon Blog!

    ResponElimina
  21. Jo penso que no es van perdent si no tot el contrari! Tinc un poble a Lleida i sempre vaig a les festes majors d'estiu, que sempre estan plenes de joves! A mi m'encanten, ja que et trobes a gent dels pobles del voltant i coneixes més gent.El grup que toqui crec que generalemnt és indiferent, ja que la gent molt cops va per passar-s'ho bé, beure i estar amb els amics... Clar que un grup "de merda" que no coneix ningú doncs no agrada tant, però con tal que es coneixi mínimament; no cal que vingui ECDL perquè la festa s'ompli (almenys segons la meva opinió).

    ResponElimina