dissabte, 8 de gener del 2011

La nova llei antitabac!

Tot just fa una setmana que s'ha començat a aplicar la nova llei antitabac i només passejant pel carrer s'ha pogut observar un gran canvi en els bars, cafeteries, restaurants i sobretot en les discoteques. 

Entenem que el tabac no només és addictiu i perjudicial per a la salut, sinó que també és molest per a la gent que envolta a un fumador i que no vol respirar el fum que desprén l'altra persona.
Molts de nosaltres hem arribat a casa amb l'olor de tabac enganxada a la nostra roba i fins i tot la nostra pell només estan en un bar fent una copa o un cafè o sortint de festa a una discoteca o pub... Tot això (per bé o per mal) ja s'ha acabat.

Des de 2005 (Llei 28/2005), Espanya té una legislació antitabac insuficient i curta. Per raons que no es coneixen, i tampoc s'entenen, el Ministeri de Sanitat va legislar de forma parcial, la qual cosa va fer que, en la pràctica, l'abast real de la Llei fos escàs, doncs molts empresaris que tenien un restaurant o bar van optar per mantenir els seus locals com a aptes per a fumadors, alguna cosa que ja no poden fer. Malgrat això, s'estima que les morts provocades pel tabac s'han reduït, des de l'entrada en vigor de la llei, en 1.500 anuals.

El Ministeri de Sanitat ha elegit el camí més senzill per a ells que és la prohibició total en lloc públics tancats a partir del 2 de gener de 2011.
A continuació us adjuntem l'enllaç de la nova llei de tabac: 


Per acabar ens agradaria que ens contesteu les preguntes que us formularem a continuació...

Creieu que aquesta llei és justa per als fumadors/es? I per els no fumadors/es? Realment a qui convé aquesta llei? Creieu que el Govern el que pretén és reduir el consum de tabac? I si és així perquè no busca altres mètodes per reduir el consum? Com creieu que acabarà aquesta llei... com a altres països on s'ha hagut de denegar perquè ningú la complia o creieu que els empresaris acabaran ignorant-la o respectant-la? Tot això fomentarà més oci nocturn al carrer deixant en un segon pla els llocs d'oci tancats?
Opineu sobre aquest tema tant actual! Dieu la vostra, ens interessa saber el que penseu...!!


Us deixem una paròdia d'una cançó per a treure-li ferro a aquesta nova llei! 

 

Apenas hace una semana que se ha aplicado la nueva ley antitabaco y sólo paseando por la calle se ha podido observar un gran cambio en bares, cafeterías, restaurantes y en las discotecas.

Entendemos que el tabaco no sólo es adictivo y perjudicial para la salud, sino que también es molesto para la gente que rodea a un fumador y que no quiere respirar el humo que desprende la otra persona.
Muchos de nosotros hemos llegado a casa con olor a tabaco en nuestra ropa e incluso en nuestra piel sólo estando en un bar bebiendo una copa, tomando un café o saliendo de fiesta. Todo esto (por bien o por mal) se ha terminado.

Desde 2005 (Ley 28/2005), España tiene una legislación antitabaco insuficiente y corta. Por razones que no se conocen, y tampoco se entienden, el Ministerio de Sanidad legisló de forma parcial, lo cual hizo que, en la práctica, el alcance real de la Ley fuera escaso, pues muchos hosteleros optaron para mantener sus locales como aptos para fumadores, algo que ya no pueden hacer. A pesar de esto, se estima que las muertes provocadas por el tabaco se han reducido, desde la entrada en vigor de la ley, en 1.500 anuales.

El Ministerio de Sanidad ha elegido el camino más sencillo que consiste en la prohibición total en lugares públicos cerrados a partir del 2 de enero de 2011.
A continuación os adjuntamos el enlace de esta nueva ley: 

http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/dir1863/tabac2010.pdf

Para terminar nos gustaría que respondáis a las preguntas que se formularan a continuación...

¿Creéis que esta ley es justa para los fumadores/se? ¿Y para los no fumadores/se? ¿Realmente a quien conviene esta ley? ¿Creéis que el Gobierno lo que pretende es reducir el consumo de tabaco? ¿Y si es así porque no busca otros métodos para reducir el consumo? ¿Cómo creéis que acabará esta ley... como en otros países donde se ha tenido que denegar porque nadie la cumplía o creéis que los empresarios acabarán ignorándola o respetandola? ¿Todo esto fomentará más ocio nocturno en la calle dejando en un segundo plano los lugares de ocio cerrados?

Opinad sobre este tema tan actual! Decid la vuestra, nos interesa saber lo que pensáis...!! 

Os dejamos una parodia (arriba en el video) para quitarle hierro a esta nueva ley que no gusta a todos! 

Salut i festa!

11 comentaris:

  1. Com a co-propietaria d'un bar, és el pitjor que ens haurien pogut fer amb la crisi que hi ha.
    Els cambrers no haurien d'actuar de policia i posar-se en perill davant d'alguna persona que incompleixi la llei. Però és el que han de fer, ja que sinó, multa també per al propietari... cosa molt injusta, ja que aquest no és el que fuma.

    És la llei més dolenta que s'han tret de la màniga, i tal i com van les coses, com en Holanda, acabaran canvant aquesta llei, ja que sino, els petits empresaris com nosaltres, morirem, i com a conseqüència no entraran ingressos a l'Estat....

    Ja s'ho replantejaran, ja....

    ResponElimina
  2. Sóc no fumador i penso que aquesta llei no es del tot justa per als fumadors, ja que no tenen llibertat per poder fumar-se tranquilament el seu cigarret després d'un bon dinar o d'un cafè.
    I penso que a qui realment convé aquesta llei és als de dalt, que només s'interessen per la pela i si tanquessin totes les tabacaleres això no passaria, però clar... llavors hi hauria tràfic de tabac... i no els convé... perquè perden diners, i de multa en multa se'ls ombple la butxaca. I després diuen que és per la nostra salud!
    Crec que molta gent se'n cansarà de sortir a fora al carrer i molts camarers passaran d'anar dient "no fumis". Així que com a Holanda i altres paisos aquesta llei s'enterrara per si sola. Cla que també n'hi haurà que deixaran el tabac i em sembla perfecte!
    Per altra banda, passejant pel carrer Major ja veus com tots els bars han posat la terrassa a principis de gener! i si passa això... passarà per la nit, i entrar i sortir de la discoteca... la gent es montarà la festa al carrer, amb el botellón, per poder fumar... pasaran la música que voldran i apa!
    Déu ni do amb aquesta llei!

    ResponElimina
  3. jo crec que la llei es necessaria pero no l'han sapigut montar bé pel mateix que diuen els comentaris de dalt. Crec que si la volen aplicar hi han de posar mes duresa i si no, que no l'apliquin pero no a mitjes com fan ara perque la gent fara el que voldra i hi hauran denuncies degut a la gent que es quedara al carrer fumant i fent botelons i aixo irrompra en el descans dels veins.
    El que haurien de fer si volen que desapareguin els fumadors i la gent que compra el tabac es anar a sac i fotre el paquet de tabac a 5 o 10 euros, ja veuriem qui en comprarien...
    No sé, crec que s'ha de replantejar la llei pero no per derrocarla si no per a que sobrevisqui, es molt necessari tant per la salut dels fumadors pero tant o mes per la salut dels no fumadors que a voltes som els que mes perjudicats ens sentim per aquells que els hi agrada inspirar nicotina i quitrà!!

    ResponElimina
  4. crec que aquesta llei es necessaria pero estamal feta ja que hauria de ser mes dura amb els fumadors i donar mes alternatives per no perdre diners als bars i tal.
    Si no milloren la llei clar que passara com a daltres paisos que s'abolira pero aixo no ajudara ni als fumadors ni a la gent que no fumem i ens toca patir sempre que surtim l'olor a tabac enl'ambient, la roba i la pell.
    Si el que volen es erradicar el tabac el que haurien de fer, ja que no l'ilegalitzaran per que la pela es la pela, es pujar el preu dels paquets a 5 o 10 euros, ja veuriem qui els compraria...
    La salut de tots depen d'uns quans, que estrany... el que tinc clar, i aixo es un judici de valor, es que jo vull un mon sa per mi i els que vindran i com per morir ja morim per naturalesa si l'autenasia es un delicte el tabac per que no?? es autosuicidar-se tambe pero a llarg termini no??

    ResponElimina
  5. Estic d'acord amb el comentari de dalt, si el que realment volen es erradicar el tabac, així no ho aconseguiran pas, i aquesta llei durarà 4 dies...

    ResponElimina
  6. Com han dit més a dalt, és la primera vegada que veig terrases als bars en hivern, però clar, és l'únic que poden fer els bars per no perdre la clientela.
    Personalment, aquesta llei m'està agradant força, (sóc antitabac total)penso que és una passada sortir de festa i arribar a casa sense pudor a fum, sense haver de rentar tota la roba o estendre la jaqueta per a que s'airegi, però de totes maneres no sé si aquesta és la solució, perquè els més perjudicats seran els petits empresaris. No sé si la llei durarà gaire o no, però mentres hi sigui disfrutaré al màxim.

    ResponElimina
  7. Yo paso de anar sortint al carrer cuan vull fumar-me un cigarret! Es injust! Primer tancats en peixeres en els bars com si fossim animals y ara (parlant en plata) a la PUTA CALLE! El tabac es un vici com un altre; tanquem en sales a tots els que es menjen les ungles? o els obliguem a que surtin al carrer? Per favor..
    Perdran molta pela, aixo segur, y si aquesta llei dura, es liara parda, segurisim. Les petites empreses perdran tota la clientela, igual que les discoteques. La gent fumadora es imposible que no fumi ni un cigarret en tota la nit! y cuant estiguin en una discoteca y no puguin fumar que faran? o sortiran al carrer a fumar, o directament es quedaran a casa o aniran de botellon, esta clarissim! Y despres, que passa? els veins es queixen, el carrer esta ple de "colilles"...
    Tothom s'acabara queixan y sera un caos!

    ResponElimina
  8. Aquesta llei està bé però està molt molt molt mal feta. Crec que amb l'anterior i amb uns quants retocs n'hi havia prou i de sobres. Una zona per fumadors i una per no fumadors. I punt i final. Qui vol fumar que fumi, qui no vulgui sentir a parlar de tabac que vagi a la zona de no fumadors. No cal tampoc que ara fem una prohibició total. Tothom és prou grandet per deciedir què fa amb la seva vida i tothom té la seva llibertat per fumar o no fumar.

    ResponElimina
  9. Sóc no fumadora i aquesta llei em sembla perfecta per als que no fumen ja que, és molt desagradable estar en un bar o una discoteca i tragar-te literalment tot el fum. A més, la roba i el cabell després fan olor de tabac. Per altra banda, però, també entenc que als propietaris d'aquests establiments els hi afecti la llei molt negativament pel tema de la clientela i tal. Suposo que sempre hi ha el perjudicat i el beneficiat!

    ResponElimina
  10. Estic completament d'acord amb aquesta nova llei! Jo soc una persona no fumadora i em molesta que la gent fumi al costat meu, i penso que aquesta llei ha estat una bona forma d'evitar que persones com jo es sentin molestes. Però també penso que pels empresaris dels bars aquesta llei els ha "putejat", ja que molts d'ells veuen els seus establiments més buits.

    Finalment penso que amb aquesta nova llei molts de fumadors pendran la decisió de deixar de fumar, la qual cosa és molt positiva

    ResponElimina